Ciasto cynamonowe z rabarbarem

Przynajmniej raz w roku trzeba zjeść rabarbar. Proponuję osadzić go w cieście cynamonowym i uwieńczyć cynamonem 🙂

wpid-20150516_180938.jpgSkładniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
  • ½ szkl. mąki pszennej białej
  • 1 cukier z wanilią
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1  ½ łyzeczki cynamonu
  • ¾ szkl. cukru brązowego
  • 4 jajka
  • ½ szkl. oleju
  • ½ szkl. oliwy
  • 2 łyzki octu jabłkowego
  • 200 g rabarbaru
  • 50 g słonecznika

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie suche składniki, doajemy jajka, ocet, olej i oliwę i mieszamy. Rabarbar obierami i kroimy. Ciasto wylewamy do małej blaszki, na wierzchu układamy rabarbar i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy w 175°C przez   45 min.

Reklamy

One thought on “Ciasto cynamonowe z rabarbarem

  1. Pingback: FlyB – Kulinaria

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s