Sojonez (Soyonnaise)

English version below

Jako, że Wielkanoc jawi się jako święto białka (jajka, jajka, jajka….) idąc tym tropem zmiksowałam chrzanowy sojonez 🙂

sojonezSkładniki:

  • 1,5 szkl. ugotowanej soji
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • sol
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ½ szkl. wody
  • 2 łyżeczki chrzanu w proszku

Przygotowanie:

Ugotowaną soję blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji z utartą w moździerzu gorczycą, solą, oliwą, octem, wodą. I to na tyle. banalne, prawda? 🙂

 


Ingredients

  • 1,5 cup of cooked soybeans
  • 2 tsp of mustard seeds
  • salt
  • 2 tbsp of olive oil
  • ½ cup of water
  • 1 tsp of cider vinegar
  • 2 tsp of powdered horseradish

Directions:

Grind the mustard seeds. Combine all the ingredients useing food processor until smooth.

Reklamy

One thought on “Sojonez (Soyonnaise)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s